Dik Geurts Ivar 10 H2O CV-Haard

3.920,00 incl btw

Houtkachel met oog op de toekomst

De Ivar H2O CV haard maakt gebruik van de nieuwste technieken en is voorbereid op de toekomst. Als de haard is aangesloten op het CV systeem zorgt de watermantel ervoor dat een groot deel van de vrijgekomen warmte wordt afgegeven aan het watergedeelte in uw huis.

Categorie: Artikelnummer: Ivar 10 H2O

Beschrijving

DIK GEURTS IVAR 10 H2O, STORE

BESCHRIJVING

De Dik Geurts Ivar 10 H2O, Store CV haard is een slimme CV haard met de uitstraling van een houtkachel. Als de haard is aangesloten op het CV systeem zorgt de watermantel ervoor dat een groot deel van de vrijgekomen warmte wordt afgegeven aan het watergedeelte in uw huis. Denk hierbij aan de radiatoren maar ook aan warm tapwater. Deze houtkachels kan perfect worden gecombineerd met een buffervat en zonnepanelen voor nog meer rendement.

IR-glas
Dik Geurts gebruikt voor haar haarden en kachels infrarood glas om de warmte in de haard te circuleren. Dit geeft een hoog rendement, houdt de warmte vast in de haard en het glas blijft veel langer schoon.

CV-haarden
Bij ‘warmte in huis’ denken we al snel aan onze verwarming. We verbruiken echter dagelijks ook veel warm water; per gezin zo’n 90 liter per dag. Het opwekken van die warmte kost energie. En omdat grondstoffen steeds schaarser worden, is het steeds belangrijker om optimaal gebruik te maken van bestaande energiebronnen. Om verantwoord om te gaan met deze energie is daar Green Design, een assortiment energiezuinige CV haarden en kachels.

Waarom zou je kiezen voor een CV-haard?
Qua gezelligheid en comfortabele warmte gaat er niets boven een écht houtvuur. De warmte van een haard in je woonkamer heeft echter wel tot gevolg dat je CV-installatie met thermostaat en een eventuele vloerverwarming afslaan. Hierdoor kan het koud worden in de rest van de woning. Bovendien gaat de warmte van het houtvuur voor een deel ook weer verloren via de schoorsteen. Een CV-haard is hier een uitstekende oplossing voor. Met een CV-haard koppel je een houthaard of -kachel aan een (bestaande) CV-installatie. Op deze manier wordt de warmte van je haard effectief aangewend voor de verwarming en warmwatervoorziening van je woning. Een CV-haard heeft veel voordelen. Je bespaart energie en geld, gaat bewust om met grondstoffen en brengt tegelijkertijd een gezellige sfeer in je woning. Het plaatsen van een CV-haard is afhankelijk van je woonsituatie en wensen, en kan op verschillende manieren gebeuren.

Merk en type
Merk Dik Geurts
Model Ivar 10 H2O, Store
Vuurzicht Front
Type kachel Vrijstaand
Deur Draaideur
Brandstof Hout
Verwarming en vermogen
Vermogen 8 – 12 kW
CV Aansluiting Ja
Rendement 81,5 %
Afmetingen, uiterlijk en gewicht
Rookgasafvoer ⌀ 150 mm
Kleuren Antraciet
Afvoer en aansluitingen
CV Aansluiting Ja
Rookgasafvoer ⌀ 150 mm
Achteraansluiting Nee
Bovenaansluiting Ja
Type kachel Vrijstaand

Extra informatie

Brandstof

Hout