Aanbieding!

Modratherm Pyrogas Lambda houtvergassers: 26 kW

5.350,00 incl btw

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Nieuw in Nederland en met € 2500-subsidie

Modratherm Pyrogas Lambda houtvergassers: 26 en 37 kW

 

Uw huis of kantoor of werkplaats duurzaam verwarmen met stukhout? Dan is een Modratherm houtvergasser Lambda een serieuze oplossing: buitengewoon efficiënt en met nagenoeg geen uitstoot van fijnstof en CO. Gefabriceerd door een familiebedrijf met tientallen jaren ervaring in de ontwikkeling van boilerkachels en houtvergassers. Boilerclass 5

Lambda een must

Die ervaring vindt je terug in het ontwerp van de Pyrogas Lambda modellen. De verbranding is helemaal gestuurd dankzij de Lambda sensor in het rookgaskanaal. Deze meet de zuurstof in de rookgassen en stuurt afzonderlijk twee servomotorgestuurde kleppen aan: de primaire en secundaire luchttoevoer. Dat is vrij uniek, daar hiermee de verbranding dus helemaal gefinetuned kan worden. (de meeste Lambda vergassers hebben slechts een servo-besturing). Tevens wordt de rookgasventilator afgestemd op de temperatuur en trek, waardoor de verbranding optimaal is en de houtbenutting maximaal. Alleen bij Lambda gestuurde vergassers is dit mogelijk. Lambda is dus een must.

Grafisch display

Van groot belang is tevens de bediening. Het intelligente controle paneel is grafisch met Led verlichting. Met een paar buttons komt u op de instelling die u wenst, zonder een lange zoektocht. Dat geldt van het starten tot het doven. Houtvergassers dienen hun warmte in eerste instantie aan een buffervat te geven, die veelal ook het tapwater opwarmt. Er wordt hard een systeem ontwikkeld om uw vergasser via de pc te monitoren.

€ 2500 subsidie

De Modratherm 26 en 37 zijn allebei door het RVO toegelaten voor een subsidie van € 2500 p.s..

Rookkanaal

Uiteraard is voor de goede verbranding een veilig, dubbelwandig rookkanaal noodzakelijk. Deze leveren we graag op maat. En installeren we gelijk met de Modratherm vergasser van uw keuze

Installeren doen wij

Het spreekt voor zich dat je een houtvergasser laat installeren door een vakbekwame installateur. Graag verzorgen wij dat werk voor u en maken u wegwijs in het systeem, zodat u na een korte introtraining ook werkelijk vertrouwd bent geraakt met uw warmtebron.

Met zonneboiler of PV-panelen  

Uiteraard is een combinatie met zonneboilers of stroompanelen helemaal perfect, zodat die bijvoorbeeld in de zomermaanden voor de hoofdverwarming zorgdragen: de tapwatervoorziening. In de wintermaanden ondersteunt de zonne-energie dan de productie van warm cv-water, waardoor de vergasser minder hout verbruikt. 100% benutting van zonnewarmte. We kunnen u helpen bij de subsidieaanvraag. Deze geldt namelijk ook voor zonneboilers.

Nodig ons uit voor een scan van uw bedrijf, zodat we een advies op maat kunnen geven en een offerte op u afgestemd.

Het ontwerp van de Pyrogas Lambda modellen. De verbranding is helemaal gestuurd dankzij de Lambda sensor in het rookgaskanaal. Deze meet de zuurstof in de rookgassen en stuurt afzonderlijk twee servomotorgestuurde kleppen aan: de primaire en secundaire luchttoevoer. Dat is vrij uniek, daar hiermee de verbranding dus helemaal gefinetuned kan worden. (de meeste Lambda vergassers hebben slechts een servo-besturing). Tevens wordt de rookgasventilator afgestemd op de temperatuur en trek, waardoor de verbranding optimaal is en de houtbenutting maximaal. Alleen bij Lambda gestuurde vergassers is dit mogelijk. Lambda is dus een must.

Grafisch display

Van groot belang is tevens de bediening. Het intelligente controle paneel is grafisch met Led verlichting. Met een paar buttons komt u op de instelling die u wenst, zonder een lange zoektocht. Dat geldt van het starten tot het doven. Houtvergassers dienen hun warmte in eerste instantie aan een buffervat te geven, die veelal ook het tapwater opwarmt. Er wordt hard een systeem ontwikkeld om uw vergasser via de pc te monitoren

 

\

Technische data Pyrogas 26

Subsidie:

MTH

Pyrogas 26 Lambda

KA11940

 

Capaciteit: 26 kW

Boilerclass: 5

Brandstof: hout en houtbriquetten maximaal 20% vocht

Efficientie: 89-91 %

Waterinhoud: 80 liter

Rookgastemperaturen: 136-160 °C

Brandkamerinhoud: 108 liter

Dimensies kachel: 530x1270x1000 (wxhxd)

Trek rookgaskanaal; 20-25 Pa

Gewicht:435 kG

Asla afmeting: 380x70x520

Rookgaskanaal afmeting: 152 mm

Electriciteitsverbruik: 50 W

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Modratherm Pyrogas Lambda houtvergassers: 26 kW” te beoordelen