Rookkanalen

Rookkanalen in Winsum

Is er geen rookkanaal in uw woning aanwezig en wilt u een open haard of kachel installeren dan kan Rispens Kachelkoning Winsum een RVS dubbelwandig schoorsteenkanaal plaatsen. Wij monteren in dit geval snel en vakkundig een veilig dubbelwandig RVS rookkanaal wat aan alle veiligheidseisen voldoet. Over het algemeen kunnen we hierbij volstaan met het maken van twee vloeropeningen in de verdiepingsvloeren en een dakdoorvoer. U ondervindt hierbij weinig overlast en vaak zijn de werkzaamheden binnen een dag uitgevoerd zodat u nog dezelfde dag u kachel kunt aansluiten en kunt stoken.

Buitendaks wordt het nieuwe rookkanaal (schoorsteen) standaard geleverd in RVS blank staal. De mogelijkheid bestaat om het RVS dubbelwandige rookkanaal buitendaks gepoedercoat in het zwart te leveren.

Wij maken gebruik van RVS dubbelwandig geïsoleerde rookkanalen van Schoorsteentechniek Brummen. De hoogwaardige STB producten worden vervaardigd uit roestvast staal.

Voordelen van de dubbelwandige RVS buis STB-DW

De productie in eigen huis biedt daarnaast vele voordelen, zoals:

  •  Geschikt voor droge en vochtige toepassingen in onderdruk
  •  Geschikt voor overdruk t/m 200 Pa door toevoeging van siliconenring
  •  Muurbeugels zijn slechts om de 4 meter noodzakelijk
  •  Het rookkanaal is schoorsteenbrandbestendig
  •  25 jaar garantie
1fc5cd9a 8014 4672 9492 f8d92a5e4475.jpg
page 4.jpg

Flexibele rookkanalen

Is de oude schoorsteen hier en daar vernauwd? Dan zit je met een flexibel rookkanaal goed. Een flexibel rookkanaal kan zich namelijk door de smalste bochten en vernauwingen wringen. Bovendien is het opgebouwd uit één lange buis waardoor je onderweg geen schadelijke stoffen verliest.

Wat is de functie van een flexibel rookkanaal?

Een flexibel rookkanaal bestaat er in een enkelwandige of dubbelwandige vorm. Het verschil zit ‘m in het aantal RVS wanden en de brandveiligheid van de vorm. Een dubbelwandig rookkanaal bestaat namelijk uit een gladde buis waaraan geen roet kan blijven plakken.

Wanneer de oude gemetselde schoorsteen aan renovatie toe is, vangt een flexibel rookkanaal de gecreëerde problemen op.

flexibel rookkanaal plaatsen.jpg

Offerte voor een rookkanaal?

Wil je een offerte? Wij kunnen indien nodig ter plaatse de situatie gaan bekijken. Zo zien wij welke technische mogelijkheden of beperkingen er zijn. Ook de grootte van de stookopening is een gegeven om rekening mee te houden. Wij denken altijd in oplossingen. Mits ze veilig zijn. Want veilige warmte staat bij ons voorop! Wij weten hoe we een kachel met de juiste rookkanalen aansteken. Kom gerust langs voor een goed advies. Waarna wij eventueel een heldere offerte kunnen geven toegerust op jouw specifieke woning en situatie.

Neem contact op

Wil je een prachtige kachel kopen? Of ben je je nog aan het oriënteren en heb je nog niet besloten of je voor een inbouw of losstaande variant gaat? Wat voor soort kachel je ook kiest, je bent altijd verzekerd van warmte en een authentieke sfeer. Gebruik de voorbeelden op onze website ter inspiratie, of neem contact op voor advies. Wij nemen graag de tijd om de mogelijkheden te bespreken en een geschikt oplossing te vinden. Zo zorgen wij voor warmte en gezelligheid in je woonkamer.

Flex systeem 2.jpg

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen